Per a l’edició 2021 d’El Tercer Paisatge la comissària del projecte, Anna Taratiel, va proposar a l’artista Ampparito, amb un projecte que va ser consensuat i aprovat per totes les parts participants: Associació de Veïns i Veïnes de Sant Pere Nord, veïns i veïnes de les comunitats de les parets a intervenir i servei de Cultura de l’Ajuntament de Terrassa. Ampparito treballa subvertint objectes, significats i realitats per generar noves experiències. Els seus treballs poden generar un ampli ventall de resultats, des de la més absoluta indiferència fins a la reflexió més profunda, passant per la desorientació o la contemplació.

Amb la seva intervenció artística “Prohibit jugat a pilota” aquest jove creador juga amb el desconcert. Per a ell, el desconcert activa la curiositat i més en un ambient ple d’estímuls com és el carrer. En totes les seves obres hi ha una relació estranya amb el sentit comú, el fet en sí de realitzar moltes d’elles, ataca directament a aquest i és d’aquí on neix el desconcert. Per a l’obra que il·lustra la pàgina, Prohibit jugar a pilota, i seguint amb la seva manera de treballar, l’artista juga visualment amb una prohibició que no és una prohibició real ni normativa, sinó un joc que ens pot fer reflexionar, sentir-nos incòmodes, trobar-ho divertit, etc., en definitiva, compleix amb l’objectiu màxim pel que va néixer l’art: enriquir el debat i la reflexió.

Ampparito (Madrid, 1991), va escollir el carrer com a principal escenari per a la seva obra. Acabada la carrera de Belles Arts, va anar a viure a Londres, on va treballar a contracor per a una agència publicitària. El seu treball es basa en el desconcert i obliga a qui es creua amb ell a mirar dues vegades per assegurar-se que els seus ulls no l’enganyen. La seva obra té dues dimensions: una pictòrica, amb grans murals d’objectes quotidians sobredimensionats, com la carpeta de Windows que va pintar al museu de Street Art de Sant Petersburg, i una altra més escultòrica, que deforma elements quotidians fins a fer-los estranys. “El desconcert és un bon activador -defensa- davant aquest maremàgnum d’informació i imatges que rebem, el bo que té l’absurd és que et hackeja la realitat.

L’artista treballa subvertint objectes, significats i realitats per generar noves experiències o situacions. Els seus treballs poden generar un ampli ventall de resultats, des de la indiferència fins a la reflexió més profunda, passant per la desorientació o la contemplació.

Ampparito ha realitzat intervencions murals i instal·lacions en l’espai públic a Barcelona, Madrid, Itàlia, Nova Zelanda, Rússia, el Regne Unit, Noruega i França. Ha fet diferents exposicions individuals i ha participat en exposicions col·lectives i en destacats certàmens d’art urbà com el Festival Ús de Barcelona, el Festival Nuart de Noruega, el Festival Street Prints de Nova Zelanda o el Swatch Creative Natives-Festival dels joves creadors i les noves idees de Madrid.